Leningen vergelijken

Een lening is heel duur zeggen veel mensen. Daar is inderdaad niets aan gelogen, een lening is inderdaad duur. Dit komt, omdat de banken winst willen maken met een hoog rentepercentage. Altijd wanneer je een lening af wilt sluiten bij de bank of op het internet staat er daarom ook op de website dat geld lenen geld kost. Ook in reclame spotjes is altijd te zien dat geld lenen geld kost. Veel mensen vergeten dat het lenen van geld bij de bank eigenlijk heel duur is en dat ze uiteindelijk bijvoorbeeld een nieuwe auto of een vakantie heel duur betalen. Het is daarom goed om te overwegen of je wel daadwerkelijk deze lening af moet sluiten en of het product het eigenlijk wel waard is om een lening voor af te sluiten.

Het is beter om zelf te sparen en dan later het product te kopen. Hierdoor koop je het product op de goedkoopst mogelijke manier en daardoor weet je ook zeker dat je niet in de schulden kunt komen door bijvoorbeeld een lening bij de bank. Tenslotte betaal je bij elke bank een hoog percentage aan rente, en daar heeft leningen vergelijken geen invloed op. Geld kost een lening toch wel. Het is daarom ook slim om, voordat je een lening afsluit, de verschillende leningen met elkaar te vergelijken. De leningen vergelijken kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de lening simulatie optie, waarbij je bij elke bank kunt zien hoe hoog de maandlasten zijn. Het kan bijvoorbeeld ook door bij verschillende banken een afspraak te maken en de lening bij de bank voor te leggen. De bank zal dan samen met jou bekijken wat de maandlasten van de lening zijn en ook meteen of je

deze kosten met het huidig inkomen wel kunt betalen. Door leningen te vergelijken moet je wel twee leningen met dezelfde voorwaarden hebben. Het rentepercentage voor een lening van één of twee jaar ligt natuurlijk veel hoger dan wanneer je een lening afsluit voor tien jaar. Dit komt, omdat de bank bij een lening van een of twee jaar een veel hoger rentepercentage moet heffen om nog steeds winst te krijgen. Wanneer je twee leningen vergelijkt die deze voorwaarden hebben, dus dezelfde duur, hetzelfde bedrag en dezelfde opties kun je goed concluderen welke lening het goedkoopste is.

Er zijn veel verschillende leningen die je met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld vergelijken welke hypotheek het goedkoopst is. Een hypotheek is goedkoop wanneer het rentepercentage een stuk lager ligt dan andere banken. Denk er hierbij wel aan dat een hypotheek niet over de hele periode de goedkoopste hoeft te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek van twintig jaar afsluit kan het goed zijn dat dit afgesproken rentepercentage met de bank opeens de duurste. Dit komt, omdat er constant concurrentie is tussen te banken op het gebied van rentepercentage. Alle banken willen zo veel mogelijk klanten lokken maar tegelijkertijd ook niet teveel inleveren op de rentepercentages. Daardoor blijft lenen voor de consument nog steeds erg duur. Naast de hypotheken met elkaar te vergelijken in prijs kun je ook normale leningen vergelijken met elkaar. Je kunt namelijk ook een lening afsluiten om een nieuwe auto te kopen, of een bedrijf te starten. Ook deze leningen kun je met elkaar vergelijken op het gebied van rentepercentage en voorwaarden van de lening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *