Lenen voor een woning

Het is eindelijk zover, je hebt een leuk koophuis gevonden en bent eens gaan kijken in het huis. Het koophuis is helemaal naar jullie wens. Jullie besluiten een bod op de woning te doen en dit bod wordt geaccepteerd. Je hebt nu dus een huis gekocht, denk je. Niets is minder waar, want natuurlijk hebben jullie het geld helemaal niet om deze woning direct af te betalen aan de vorige eigenaar. Hier je zul je een hypotheek voor moeten afsluiten bij de bank. Dit heet ook wel geld lenen voor een huis. Iedereen moet geld lenen voor een woning om deze woning te kunnen betalen. Natuurlijk zijn er ook mensen die genoeg geld op hun bankrekening hebben staan en de woning eigenlijk meteen kunnen betalen. Het is niet slim om een woning meteen helemaal af te betalen, wanneer je dit doet moet je namelijk heel veel belasting betalen.

Geld lenen voor een woning gebeurd altijd bij de bank. Wanneer je geld wilt lenen voor een woning moet je namelijk een hypotheek rond krijgen bij de bank. Een bank kijkt bij het uitgeven van leningen voor een woning naar verschillende financiële zaken van degene die geld wilt lenen voor een woning. De bank wilt er tenslotte zeker van zijn dat degene die het geld leent voor een woning de maandelijkse kosten van de lening samen met de rente wel terug kan betalen aan de bank. Zo wordt er bij het starten van een lening voor een woning gekeken naar de inkomsten van degene die de lening aan willen gaan. Je kunt alleen geld lenen voor een woning, maar je kunt deze lening voor een woning, oftewel een hypotheek ook samen aangaan.

Wanneer twee mensen in een huishouden een inkomsten hebben is het een stuk gemakkelijk om geld te lenen bij de bank voor een hypotheek voor een woning. Dit komt, aangezien de bank dan kan zien dat de personen die de lening afsluiten de maandelijkse lasten gemakkelijk kunnen dragen. Het ligt voor een groot deel aan de inkomsten van de lenende partij hoe hoge hypotheek er afgesloten kan worden. Wanneer beide leden van de lenende partij een minimum inkomen hebben kunnen ze geen hypotheek rond krijgen bij de bank van enkele miljoenen euro’s. De bank zal hiervoor als verklaring geven dat de lenende partij met het huidige loon niet in staat is de

maandelijkse kosten met rente te van de hypotheek te dagen.

Wanneer je wilt lenen voor een woning moet je niet vergeten dat er elke maand een bepaald rentepercentage over het geleende bedrag betaald moet worden aan de bank. Hoeveel geld je elke maand aan rente bij betalen bij een lening voor een woning wordt bepaald door verschillende factoren. Zo ligt het bedrag van de rente bijvoorbeeld aan de hoogte van de hypotheek. Wanneer je bij het lenen van een woning een hoge hypotheek hebt afgesloten bij de bank is de rente dat je over dat bedrag betaald veel groter. Dit komt, omdat de rente bepaald wordt door het rentepercentage van het totaal geleende bedrag. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je 4% rente betaald over een hypotheekbedrag van 900.000 euro. Hoe hoog dit rentepercentage is kan erg veel verschillen per bank. Wanneer je geld wilt lenen voor een woning is daarom makkelijk om eerst te bekijken wat voor soort hypotheek je bij de bank aan wilt gaan.

Wanneer de beslissing genomen is over welke hypotheek de lenende partij aan wilt gaan, is het tijd om op zoek te gaan naar de goedkoopste aanbieder voor deze hypotheek. Banken hebben continue concurrentie op het gebied van hypotheek. Ze willen allemaal zo goedkoop mogelijk zijn, maar nog steeds een leuk rentepercentage overhouden. In tijden van crisis is het afsluiten van een lening voor een woning een stuk moeilijker, aangezien de bank elke keer dat het een lenende partij geld leent een risico loopt om het niet terug te krijgen. In tijd van crisis is de kans voor de bank veel groter dat de lenende partij door bijvoorbeeld ontslag van het werk of andere onverwachte zaken de maandlasten van de hypotheek niet meer kunnen dragen. Daardoor willen de meeste banken zo min

mogelijk geld uitlenen in tijd van crisis. Het is in tijd van crisis daarom alleen mogelijk om geld te lenen voor een woning wanneer je bijna 3 keer zoveel verdiend als de maandlasten die je voor de hypotheek moet betalen. Veel mensen verdien niet 3 keer zoveel als de maandelijkse kosten van de hypotheek, hierdoor kan het verzoek tot het lenen van geld voor een woning door de bank worden afgewezen.

Het is heel gemakkelijk om in de schulden te komen wanneer je geld gaat lenen voor een woning. In de schulden raken door geld lenen voor een woning, oftewel het afsluiten van een hypotheek kan komen doordat een van leden van de lenende partij opeens ontslag krijgt van het werk. Wanneer een lenende partij uit een persoon bestaat is de kans op het in de schulden raken door het lenen van geld voor een woning nog groter. Daarom wilt de bank ook het liefst twee leden in een lenende partij, zodat een ander lid van de lenende partij de lasten van het andere lid uit de lenende partij voor een deel kan overnemen. Vaak lukt het niet om deze dubbele lasten te dragen. Op dat moment kun je de hypotheek van het geleende geld voor de woning niet meer betalen. Wanneer dit het geval is moet je het huis verplicht verkopen. Vaak gebeurd dit dan in een noodverkoop door de bank. Na verkoop van de woning pakt de bank haar deel van de hypotheek en blijft er maar een klein bedrag over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *