Hypothecaire lening

Doordat u uw geld opnieuw gebruikt voor een doel met waardevermeerdering van uw woning is het eigenlijk vanzelfsprekend dat uw hypothecaire lening goedkoper is dan wel andere vorm van geld lenen dan ook. De rente op deze lening is nooit zo hoog als op een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

De hypothecaire lening is momenteel ook zeker een van de populaire mogelijkheden bij de Nederlanders. Het is wel zo dat u geld kunt lenen dat alleen kan worden gebruikt voor een verbouwing of een andere woning verbetering. Op dit moment is het is zeker de goedkoper manier om geld lenen. Dit komt omdat u een daadwerkelijk onderpand tot uw bezit heeft. Ook speelt mee dat u een duidelijk en een nuttig, doel heeft om het geld te lenen. De hypothecaire lening is eigenlijk met andere woorden hetzelfde als een hypotheek, alleen in de volksmond word het ook wel een hypothecair krediet genoemd.

Een hypothecaire lening komt het meest voor in de vorm van een 2e hypotheek om geld lenen. Meestal gebruikt men die om in een bestaand onroerend goed te kunnen investeren. Meestal zal dit geld gebruikt worden voor een aantal woningverbeteringen zoals een nieuwe keuken of een verbouwing. Het is soms ook te gebruiken voor een opknapbeurt van uw tuin

Wij kunnen de maximale hypothecaire lening berekenen naar aanleiding van een aantal vaste gegevens zoals uw inkomen en dat van uw partner. U dient er wel rekening met te houden dat de geldverstrekker het BKR controleert op een eventuele BKR notering. De geldverstrekker van de hypothecaire lening kiest voor de maximale zekerheid en zal alles boven alles zetten en stemt hij zijn rentes dan ook op af.

Voordeel

  • U kunt goedkoop geld lenen door het feit dat u een onderpand bezit.


Nadeel

  • Doordat u leent ook op basis van de waarde van uw woning kan er bij eventuele prijsdalingen van de huizen een probleem ontstaan. U dient hier zeker wel rekening mee te houden dat dit kan gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *